Arcen, 2 november 2019
AV Flash D1 - ActiveRooy D1   3-1
Setstanden: 25-20, 22-25, 25-22 en 25-20

Dames zinnen op sportieve revanche

Op zaterdag 2 november mochten de dames van ActiveRooy aantreden tegen de koploper, AV Flash uit Arcen. We wisten vooraf dat het een moeilijke, maar ook belangrijke wedstrijd zou gaan worden. We zouden bij een overtuigende winst de koppositie kunnen overnemen.

We begonnen goed aan de wedstrijd met een paar goede servicereeksen van onder meer onze diagonaal Ellen Ruhe, die, zo zou blijken uiteindelijk, een puike wedstrijd speelde. Helaas lieten we Flash op een gegeven moment veel te ver terugkomen in de wedstrijd door een reeks onnodige fouten aan onze kant. Dit zorgde ervoor dat we de eerste set uiteindelijk uit handen gaven met 25-20.

De tweede set konden we de boel omdraaien en door goed servicewerk en goed verdedigend werk pakten we de tweede set met 22-25.

Vanaf de derde set werd het lastig, de scheidsrechter besliste een aantal keer op belangrijke momenten in het voordeel van de tegenstander. Wij werden gewoonweg bestolen van een aantal punten. Hij kon niet goed tegen de terechte kritiek van onze kant en dreigde met kaarten. De tegenstander vond dit fantastisch en begon te joelen. Dit en de niet bepaald sportieve liedjes die constant werden gezongen als wij een fout maakten, zorgden voor het nodige chagrijn aan onze kant. De derde set eindigde in een teleurstellende 25-22.

Daarnaast hadden we de pech dat Marleen Oudenhoven na een paar punten al uitviel door een enkelblessure en in de laatste set moesten we ook nog Loes Vervoort missen, die een acute migraine-aanval kreeg. Daardoor speelden we in de laatste set met een geïmproviseerde opstelling en kregen we geen vat meer op de wedstrijd. De laatste set eindigde met 25-20.

Al met al een teleurstellende wedstrijd, met te veel onnodige fouten aan onze kant en een sterke tegenstander met een goed blok die wist te profiteren van het fortuin dat ze aan hun zijde hadden. Wij zinnen op sportieve revanche op zaterdag 8 februari.