Belfeld, 1 februari 2020
Holyoke H2 – ActiveRooy H1  3-1
Setstanden: 15-25, 25-23, 25-21 en 25-20

Vliegende start in donker Belfeld

Waarom zou je überhaupt nog willen volleyballen? Een vraag die een willekeurige speler van heren 1 zomaar, vergezeld door een meewarige blik, gesteld zou kunnen worden dit seizoen. Wie de moeite neemt om wel eens op de tribune plaats te nemen, en die mensen zijn er, zal zeggen dat het team blijft knokken voor ieder punt en met aandoenlijk enthousiasme de laatste plaats van de 2e klasse H aanvoert. Daarnaast blijkt iedere wedstrijd, maar vooral de uitwedstrijden, weer een vrolijk avontuur waarin de teamleden elkaar meenemen in de belevenissen. Zo ook deze zaterdag waarin de strijd aangebonden zou worden met de mannen van Holyoke in Belfeld. Een wedstrijddag waarop;

• Assistent coach Ger het vertikt om een derde time out in de set aan te vragen
  • Carnavalsgasten, waaronder Prins carnaval en gevolg, de kantine bezochten en net zo snel weer verlieten omdat ze een week te vroeg waren?!
  • De tegenstander na afloop niet in diezelfde kantine te zien waren
  • Het grensgebied van Nederland met Duitsland na afloop in het donker bezichtigd werd dankzij de navigatie van Rik

Daarom is het zo leuk te volleyballen en dat verklaart meteen hoe het kan dat  de mannen van ActiveRooy zo sterk uit de startblokken schoten. Met een fantastische servicereeks bracht Rik Wienen onder toeziend oog van moeder Ria de tegenstander al meteen een doorslaggevende klap toe. Op de stand van 0-8 mocht Holyoke pas een eerste service op de Venraynaren afvuren. De chocolade bij de koffie vooraf had blijkbaar het energieniveau tot grote hoogten gestuwd, want ActiveRooy liet zich de eerste set op geen enkel punt aftroeven. De lange jongemannen van Holyoke werden voortdurend afgeblokt. Kwamen ze toch een keer langs het blok, dan werd het verdedigend opgelost. Daar tegenover lukte het ActiveRooy wel, zeker in het midden met Tjerk en Jan, om aanvallend te scoren. Het enige waar de gasten mee moesten zien te dealen deze set was het optreden van de scheidsrechter. De man floot verder een goede wedstrijd, maar liet ook zien graag op hoger niveau te acteren. Werkelijk iedere regel en protocol leek gevolgd te moeten worden wat leidde tot enige wrijving en uiteindelijk een gele kaart voor speler/coach Rik. Het mocht de pret niet drukken, want met 15-25 wonnen de Venraynaren met overmacht de eerste set.

Holyoke, vierde op de ranglijst en aangeslagen door deze klap, bracht een andere spelverdeler in het veld. De thuisploeg ging weliswaar beter spelen, maar overtuigde allerminst. Bij ActiveRooy, waar Toon Wijnen zijn favoriete liberorol invulde, was de stabiliteit van de eerste set een beetje verminderd. Twee fases van onrust in deze set zorgden ervoor dat Holyoke op voorsprong kwam. Desondanks kwam ActiveRooy tot 22-21 terug in de wedstrijd om vervolgens net niet door te kunnen drukken. Met 25-23 sleepte Holyoke tot hun grote opluchting de tweede set binnen.

Set drie en vier verliepen vrijwel identiek. Een knokkend ActiveRooy tegen een stabieler en vooral aanvallend beter Holyoke. Met 25-21 en 25-20 sloten de heren de wedstrijd af. Terugkijkend op de laatste reeks wedstrijden is de constatering dat ActiveRooy een stijgende lijn in de prestaties laat zien. Met Rik Wienen weer terug van blessure en Toon Wijnen in de verdediging is het spel stabieler geworden. Bent laat sowieso progressie zien dit seizoen evenals Tjerk die aan zijn eerste volledige seizoen bij het team bezig is. Kortom, het team kan nog een vervelende angel blijken te hebben voor teams die in deze poule aspiraties koesteren.