Venray, 21 september 2021
ActiveRooy H1 - Peelpush H3    1-3
Setstanden: 25-23, 16-25, 23-25 en 24-26

heren komen net te kort voor meer

ActiveRooy speelt dit seizoen tot aan de kerst een minicompetitie. In een poule met 6 teams speelt elk team 10 wedstrijden waarna het kampioenschap bekend is. In de tweede wedstrijd van deze reeks ontvingen de Venraynaren het derde herenteam van Peelpush Meijel.

Na de gemakkelijk gewonnen wedstrijd van een week eerder tegen Hovoc was het voor de mannen afwachten of dit de eerste serieuze test werd. Om daar kort over te zijn; ja, dat was het. Met een uitgebreide selectie betrad het team uit Meijel de wedstrijdvloer van de Wetteling met een mooie mix van jongere spelers en gelouterde routiniers. Aan Venrayse zijde verwelkomde men andermaal een nieuwe speler, Rameez Ahmad, die van coach Theo Scholten meteen aan de wedstrijd mocht beginnen.

De eerste set begon ActiveRooy voortvarend. Met redelijk verzorgd spel en een gebrek aan controle over de servicepass bij de gasten, kwam de thuisploeg op een comfortabele voorsprong van een aantal punten. Opvallend was vooral dat de libero van Peelpush in de eerste set veel moeite had de pass onder controle te krijgen. In de loop van de eerste set kreeg Peelpush echter meer grip op het eigen spel en kwamen de krachtsverhoudingen gelijk te liggen. Tegen het einde van de set dreigde Peelpush nog door te drukken, maar met andermaal een fout in de servicepass sleepte ActiveRooy het eerste punt binnen met 25-23.

Peelpush wist de goede lijn die ingezet was in de eerste set meteen door te trekken in set twee en drie. De pass was nu onder controle en in verdedigend opzicht haalden de mannen van Meijel veel van de grond. Het was ActiveRooy dat vooral vocht met zichzelf. De pass kwam te vaak niet aan bij de spelverdeler. Er gingen teveel services fout en ook in aanvallend opzicht stond het vizier niet op scherp. De tweede set ging daardoor opvallend gemakkelijk met 16-25 naar Peelpush. In het derde bedrijf herstelde ActiveRooy zich enigszins, maar ook die set ging met 22-25 naar de gasten.

In de vierde set namen enkele routiniers van Peelpush plaats op de bank en brachten ze de jongere garde in. Het effect was snel duidelijk. Met name de wissel van spelverdeler maakte groot verschil en stelde ActiveRooy in staat het wedstrijdbeeld te doen kantelen. Tot een punt of 18 wachtte Peelpush af, maar kon toen niet nalaten de spelverdeler weer terug te wisselen. Aanvankelijk met weinig succes. De eerste twee punten gingen door fouten aan Meijelse zijde naar ActiveRooy. Daarna pakte Peelpush het initiatief echter weer over. Ondanks de mogelijkheid om de set nog naar zich toe te slepen, moesten de Venraynaren toestaan dat ook de vierde set met 24-26 naar de gasten ging.