D1 - vertoont wisselend spel

Venray, 17 november 2022
ActiveRooy D1 - VC Trivia  D3    3-2
Setstanden: 11-25, 25-21, 13,25, 25-19 en 15-5

Wisselvallig spel leidt toch naar winst

De nummers 2 en 3 van de 2e klasse I stonden bij aanvang van de wedstrijd op gelijke hoogte in de poule. ActiveRooy had echter 2 wedstrijden minder op de teller en begon verwachtingsvol aan de wedstrijd. De tegenstander startte sterk aan de wedstrijd waarin de thuisploeg te afwachtend was. ActiveRooy werd in de eerste set overtroefd hetgeen tot uitdrukking kwam in een fiks setverlies met 11-25. 

De tweede set werden de mouwen echter opgestroopt. De Venrayse dames kwamen toe aan hun eigen spel en wisten al snel een voorsprong te pakken door sterke aanvallen en tactische ballen. Ook blokkerend werd er sterk gespeeld. De dames van Trivia hielden nog redelijk goed stand, maar verzwakten gaandeweg de set die door ActiveRooy met 25-21 gewonnen werd.  

De 3e set liet weer een compleet ander beeld zien. ActiveRooy kijkt al snel tegen een achterstand van 6-9 aan. De aanvallen kwamen maar niet door het blok van de tegenstander heen. Marleen Oudenhoven wist de ballen mooi te verdelen, zodat Loes Vervoort en Jessica van Dooren nog een aantal punten konden scoren. Helaas mocht het baten en ging deze set met 13-25 verloren.

De 4e set werd begonnen met een sterke servicereeks van Pien Pelders. Kirsten Lomme was deze set het spel mooi aan het verdelen en ActiveRooy voerde de druk goed op. Dat bleek genoeg voor 25-19 setwinst. 

De beslissing viel dus in set 5. ActiveRooy start met een 1-3 achterstand, maar wist dit snel terug te brengen naar 4-4. Marleen oudenhoven blokt in deze set veel ballen af. Een goede servicereeks van Rimante Rimydyte en tactisch gescoorde ballen zorgen voor een 3-2 winst voor ActiveRooy!
Hiermee weten de dames de 2e plek in de poule te verstevigen en houden ze koploper Hovoc nog in het vizier.

D1-Pien Pelders