D1 - winstpartij biedt hoop

Venray, 18 maart 2023
ActiveRooy D1 - Hovoc D5   3-2
Setstanden: 23-25, 25-17, 20-25, 25-17 en 14-8

Vijfsetter eindigt sterk 

Afgelopen zaterdag speelden de dames van ActiveRooy thuis tegen Hovoc5, goede middenmotor in de poule. In de eerste set zijn beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Hovoc weet echter met een sterk blok nét het verschil te maken en weet de eerste set nipt te winnen met een verschil van twee puntjes.

De tweede set start de thuisploeg met een 0-4 achterstand. De mouwen worden opgestroopt en met smashes van Loes Vervoort en servicereeksen van Pien Pelders komen de Venraysen op voorsprong. Ook de sterke blokkering aan het net van Marjan Demarteau en Marleen Oudenhoven zorgt ervoor dat Hovoc achterblijft en de set aan ActiveRooy moet laten.

In de derde set worden mooie rally's gespeeld waarbij  Hovoc helaas toch de voorsprong houdt. Zij winnen de 3e set.

In de vierde set moet het echt gebeuren, en gelukkig lukt het ActiveRooy om door te zetten. Ditmaal houden ze het initiatief in de set die met 25-17 gewonnen wordt. Na de 4e set trekken de dames het goede spel door in de 5e set die andermaal met winst afgesloten wordt. Daarmee gaat de winst van deze partij naar ActiveRooy.

De ploeg uit Venray staat nu tweede in de poule, met nog maar twee wedstrijden te gaan! Zaterdag 1 april spelen de dames hun laatste wedstrijd in De Wetteling om 18:00u. 

D1 - Manon Staal