D1-welkome vijfpunter

Venray, 27 januari 2024
ActiveRooy D1 - VC Montagnards D1    4-0
Setstanden: 25-12, 25-21, 25-12 en 25-17

Eerste thuiswedstrijd van 2024 levert vijf punten op 

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van 2024 tegen de dames uit Bergen op het programma. Een wedstrijd tussen de eerste en de laatste ploeg op de ranglijst. Na het eerste verlies van vorige week was ActiveRooy gebrand om 5 punten in Venray te houden.  

De Venrayse dames startten de wedstrijd sterk. Ze waren enthousiast en speelde hun eigen spel. Bij een voorsprong van 12-4 nam de tegenstander een noodgedwongen time out. Venray liet zich hier niet door afleiden en met een aantal mooie blocks van Jessica en Pien werd de set beslist; 25-12. 

De tweede set kwam er een wisseling in de opstelling aan Venrayse kant en dit zorgde voor wat verwarring. De set werd hierdoor wisselvallig gestart en het lukte de thuisploeg niet om in het eigen niveau zoals in set 1 te komen. Er ontstond een achterstand van 4-7. Door een aantal mooie aanvallen van Maud kwamen de dames terug op voorsprong 12-11. Het ging gelijk op tot 23-21, waarna Venray de set met 25-21 de set binnensleepte. 

De derde set begon ActiveRooy weer een stuk sterker en de speelsters stonden relaxter in het veld. Door een aantal mooie servicebeurten van onder andere Sasha en Marjan kwam Venray op een 11-2 voorsprong. Hierdoor kwam er ruimte voor een aantal leuke varianten in de aanval, die de nieuwe aanwinst Ellen, prima verdeelde. Montagnards kwam weer een aantal punten terug, maar met tussenstanden 19-7 en 21-10 waren de Venrayse dames Montagnards te sterk af. Marleen serveerde de set binnen met een mooie ace; 25-12. 

De vierde set begon in de wetenschap dat er al 4 punten in de pocket zaten! Maar 5 punten was het doel, dus ook deze laatste set moest en zou voor ActiveRooy zijn. In het begin van de set ging het gelijk op, van 3-3 naar 5-5, maar daarna was ActiveRooy aan zet. Met een harde knaller van Maud kwam Venray op een 10-6 voorsprong. Maud was on fire en schoot hierna gelijk een aantal servicekanonnen op de tegenstander af, waardoor er een 17-9 voorsprong ontstond. Doordat de servicepass bij Venray even wat minder liep kwam Bergen terug naar 18-14. Kirsten wist in de slotfase van de set een aantal goede punten te scoren door aanvallen af te wisselen met tactische ballen. We wonnen de laatste set met 25-17 en hiermee de wedstrijd met 4-0. 

Het doel was bereikt en Venray behoudt de eerste plek op de ranglijst. Dit was voor de dames voorlopig even de laatste wedstrijd, in februari staat er namelijk geen competitiewedstrijd op de planning. Zaterdag 2 maart zal de eerstvolgende wedstrijd tegen Avance DS 3 worden gespeeld. In de tussentijd zullen de dames nog enkele oefenwedstrijden spelen.

D1 – Mette van den Bekerom