Afscheid van Tom

Remember...Enjoy life.
It's way too short!

Zondag 16 februari kwam het verschrikkelijke maar onvermijdelijke nieuws dat Tom van de Ven overleden is. Tom vocht al geruime tijd tegen de gevolgen van kanker.

Na een carrière in het voetbal waar hij ook jarenlang als trainer voor een damesteam actief was kwam Tom bij ActiveRooy om nader met het volleybal kennis te maken. Geïnspireerd door de ervaringen met het beachvolleybal met vrienden wilde hij wel eens gaan volleyballen in de zaal. Al snel bleek dat het spelen in de zaal toch anders is dan op het rulle zand. Maar de lol en de passie waren er. En dat is wat telt!

Tijdens trainingen en in de wedstrijd was Tom fanatiek. Hij wilde leren en nam geen genoegen met half werk. Hij vroeg opbouwende kritiek zodat hij kon groeien in het spel. “Zeg het nou maar, wat kan ik beter doen, ik moet er nog van leren”. Woorden van die strekking uitte hij vaker, tekenend voor zijn fanatisme en inzet. Omgekeerd was hij ook niet te beroerd om zijn mening te geven. Het hart lag op de tong, zogezegd, maar altijd met een goede insteek.

Het kostte Tom weinig moeite  om zich thuis te voelen in het team. Het voelde voor iedereen al snel vertrouwd. Als het even kon na het volleybal nog even samen een pilsje pakken en wat geinen. Onderweg naar wedstrijden vond Tom het prima om te rijden. Het zal vast met muziek te maken hebben gehad. Zijn favoriete muziek bleef niet lang verborgen en schalde uit de speakers onder goedkeurende begeleiding van zijn kenmerkende grijns.

Het was  een klap toen het nieuws kwam dat er kanker bij Tom was vastgesteld. Wat volgde was een lange periode van onzekerheid, hoop, vastberadenheid en knokken. Tussen de kuren door kwam hij regelmatig meetrainen. Opvallend was hoe fit hij wist te blijven ondanks alle chemo die hij kreeg te verstouwen. Menigeen legde het na een zomerstopje nog tegen hem af wat dat betreft. Ook weer tekenend voor zijn wilskracht en doorzettingsvermogen om te knokken voor het leven. Begin 2019 gaf hij aan met volleybal te moeten stoppen. Het mixtoernooi  van datzelfde jaar was voor hem de laatste activiteit van de club waar hij bij was.

Vrijdag 21 februari was het afscheid van Tom waar familie, vrienden en zijn Ilona liefdevol terugkeken op hun leven met Tom. Het leven wat hij omarmde, maar veel te vroeg moest loslaten.

Tom, wat hadden we je graag nog bij ons gehad. Het mag niet zo zijn.
Het eerste pilsje na de volgende wedstrijd is voor jou. Op het leven!

Je teamgenoten en leden van ActiveRooy