Jeugdkamp 2022 weer super geslaagd!

Vrijdag 1 juli was het eindelijk weer zover! Het ActiveRooy volleybalkamp van 2022. We verbleven dit jaar wederom in de mooie blokhut in Beesel. 

Vrijdag werden we allemaal om 17:45 uur bij de Wetteling in Venray verwacht. Even alle spullen verdelen en met behulp van een paar ouders zijn we met z'n allen naar Beesel gereden. Daar mochten we direct onze slaapplek inrichten. 
Omdat de blokhut tot 20:30 uur gebruikt wordt door Jong Nederland, begonnen we direct met het programma. We gingen namelijk een kampvlag maken. We hadden onwijs geluk met het weer en er was natuurlijk ook tijd tussendoor om lekker met elkaar te volleyballen. Ook hebben we nog een water-vuur-spons spel gedaan. 
Om 20:30 uur was het eindelijk zover; we mochten gebruik maken van de blokhut en deze was nu ook echt van ons! We kregen allemaal lekker broodjes met knaks (en zoveel mayo en curry als je wilde!) zodat we met een volle maag aan het avondprogramma konden beginnen. 

geblinddoekt in de auto voor de dropping

s' Avonds stond de dropping op het programma. Inmiddels waren ook Sjoerd en Leon gearriveerd, zij liepen mee als leiding. Het derde groepje werd door Chelle begeleid. Allereerst werd de eerste groep weggebracht. De kinderen werden allemaal geblinddoekt en de rest mocht in de blokhut wachten om opgehaald te worden. Onderweg moesten we allerlei opdrachten doen: een eigen tiktokdansje maken, het alfabet achterstevoren, een menselijke pyramide en insecten fotograferen. Tijdens al deze opdrachten moesten we goed opletten voor de DOUANE! We hebben namelijk bij de start per groepje € 150,00 gekregen en mocht de douane ons zien, zouden we elke keer € 50,00 in moeten leveren. Je kunt je dus vast voorstellen dat we veel planten, struiken en wegen flink van dichtbij hebben gezien om ons te verstoppen voor de douane.

Na de dropping gingen we moe, maar voldaan, lekker slapen. 

Op zaterdag zijn we om 08:00 uur wakker gemaakt en hebben we het ontbijt voorbereid. Omdat het prachtig weer was, konden we lekker buiten zitten met z'n allen. Tijdens het ontbijt hebben we ook alvast onze lunchpakketjes gemaakt, dat was voor de middag namelijk gemakkelijker. 
Toen alles opgeruimd was door de groep die corvee had, zijn we begonnen aan de spellenochtend. We zijn allereerst begonnen met een Zweeds Loopspel. Overal in de blokhut hingen vragen welke gezocht en beantwoord moesten worden. Deze hebben we ook met z'n allen besproken met ranja en lekkere suikerwafel. Daarna zijn we gestart met levend stratego in een dierenvorm. Het was al best vroeg erg warm, dus daar zijn we redelijk snel mee geëindigd. 
We aten onze boterham op en toen was het tijd voor de middag! We zijn namelijk met z'n allen gaan zwemmen bij de Lommerbergen in Reuver. Ze hadden er verschillende glijbanen en een groot golfslagbad met matten en banden.

mensen in het zwembad van de Lommerbergen

 

Na het zwemmen zijn we teruggelopen naar de blokhut en werden de voorbereidingen getroffen voor de barbecue. We hebben met z'n allen lekker gebarbecued en daarna hadden we vrije tijd. Sommigen lagen even uit te rusten op hun luchtbed, anderen pakten een bal en speelden een potje volleybal. De jongens van de groep zijn op zoek gegaan naar hout voor het kampvuur. Deze hebben we dan ook aangestoken waarna we met z'n allen lekker marshmallows hebben gemaakt op het kampvuur. 

Voor het avondprogramma hebben we een goocheltruc moeten voorbereiden en voor een jury moeten presenteren. De winnaar was groepje 3, maar qua prijzen kennen wij natuurlijk alleen maar winnaars en kreeg elke groep voor de moeite een mega lolly met kleine lolly's erin.
Zo was ook de zaterdag voorbij. 

Zondag hebben we alleen met z'n allen opgeruimd. Wederom hebben we hulp gehad van ouders om ons terug te brengen naar Venray waar we rond 12:30 uur weer zijn aangekomen. 

We hebben allemaal enorm genoten van het kamp, het mooie weer en de leuke activiteiten. We kijken met veel enthousiasme weer uit naar volgend jaar en hopen natuurlijk dat er weer veel van jullie meegaan! 

Leiding jeugdkamp 2022
Chelle