Update vanuit de stafvergadering

Woensdag 14 september 2022 organiseerde het bestuur de stafvergadering om met alle betrokken vrijwilligers het nieuwe seizoen op te starten.

Met zo'n 15 mensen werd alles wat er momenteel speelt binnen de club besproken, waarbij iedereen voor zijn/haar deel de stand van zaken deelt. Enkele onderwerpen pikken we er even uit.

Energiekosten

De energiekosten zijn hoger; dat heeft ook gevolgen voor ons. Optisport heeft met de gemeente gepraat omdat ze ons zo min mogelijk willen belasten hiermee. Toch gaan de kosten voor onze club oplopen. Henriëtte  gaat uitrekenen wat dit voor de contributie betekent.

thuiswedstrijden
Het is weinig zinvol meer om een zaalwacht in te stellen voor de thuiswedstrijden. Het gaat om een beperkt aantal wedstrijden waarbij teams soms ook nog in Maashees spelen. Afspraak is dat er telkens een team gevraagd wordt om voorafgaand aan de eerste wedstrijd de infobordjes ophangen voor de tegenstander.

Het digitale formulier is veranderd; dat zal even wennen zijn. Net als voorheen moeten voor de wedstrijd de spelers en officials opgehaald en gecontroleerd worden. Hierdoor zijn de oude spelerskaarten niet meer nodig. De telling gebeurt tijdens de wedstrijd op een eenvoudig formuliertje. Na de wedstrijd wordt de stand ingevoerd. Dit kunnen de teams (aanvoerder of coach) zelf regelen op een telefoon. Hanny zorgt dat ieder team een setje telformulieren krijgt.

Je kunt de uitleg nalezen en met een demo-versie oefenen via 
https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/regelgeving/digitaal-wedstrijd-formulier/

Wedstrijden verzetten

De Nevobo meldt dat ze er vanuit gaan dat elke wedstrijd gespeeld gaat worden. Als een team te weinig speelsters heeft, moeten ze dat zelf met andere teams oplossen. Wijzigen van wedstrijden moet weer op de normale manier. Dat is vragen aan de tegenstander. Die hoeft niet per se mee te werken. Dus geen Corona-regels meer. 

EHBO / Materialen
Het is niet bij iedereen bekend dat de vereniging in het materialenhok een EHBO koffer heeft staan. Hierin liggen o.a. coldpacks. Dit zijn zakjes die bij het breken koud worden en gebruikt kunnen worden om te koelen. Optisport verstrekt in principe geen EHBO spullen en is daar ook niet verantwoordelijk voor.
Mocht het nodig zijn geweest dat je iets uit de EHBO koffer nodig hebt gehad, geef dit dan door aan Erik Broeren. Hij zorgt ervoor dat de inhoud bijgevuld wordt.

Mochten er andere opmerkingen zijn m.b.t. materialen of mankementen in de sporthal, dan kun je die melden bij Erik Broeren.

Afscheid vrijwilligers
Na jarenlang zich bezig te hebben gehouden met de scheidsrechterzaken voor ActiveRooy hebben Manon Staal en Lian van Meijel afscheid genomen. Een dik applaus was niet meer dan verdiend. Manon kreeg een leuk presentje van Hanny. Lian was er niet, maar dat werd een paar dagen later goed gemaakt.

Verder werd afscheid genomen van Joris Arts die jarenlang als trainer de CMV heeft opgeleid. Aan het einde van het seizoen 2021-2022 nam hij afscheid van dit trainerschap. Mooi om te horen was dat hij nog wel doorgaat met de organisatie van het jaarlijkse jeugdkamp. Daar zullen de kids vast heel blij mee zijn! Ook het presentje en applaus voor Joris waren dik verdiend.

  

Jeugdsport kennismaking
In het verleden konden basisschoolleerlingen zich inschrijven voor de jeugdsport kennismakingsdagen. Dat ging via infoboekjes die verspreid werden via de basisscholen. Vanuit de gemeente wordt dit voortaan anders ingestuurd en vormt het onderdeel van het grotere plan om de inwoners van Venray te stimuleren richting een gezondere levensstijl. Hiervoor is een nieuwe website gemaakt, https://meedoen.venray.nl/. Op deze website kun je als vereniging je sportaanbod zelf publiceren en kunnen de kinderen zich aanmelden voor proeftrainingen.

Uiteraard sluit ActiveRooy hierbij aan en zorgt Chelle ervoor dat ons aanbod op de website komt te staan. 

Facebook en website

De openbare facebook pagina is gestart. Teams kunnen als ze iets leuks hebben ook iets laten plaatsen. Bijvoorbeeld Dames recreanten 3 gaat naar het WK. Dan is het vast leuk en de moeite waard om een leuk klein verslagje met foto te plaatsen. Denk er gewoon eens aan om leuke activiteiten rondom ActiveRooy en volleybal via deze kanalen te delen.