Dames bekronen seizoen met kampioenschap

Onder het toeziend oog van een goed gevulde tribune betraden de speelsters van ActiveRooy de vloer van sporthal de Wetteling voor hun laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen 2023-2024. Bij minimaal 3-1 winst werd het kampioenschap in Venray gevierd.

Er kan veel van het eerste damesteams gezegd worden dit seizoen, maar niet dat het een gezapige route richting kampioenschap aflegde. Het venijn zat 'm in de staart van het seizoen. In de voorgaande weken werd een keurig opgebouwde voorsprong op de ranglijst teruggebracht tot een schamele twee punten. In een zorgvuldig opgebouwde apotheose zou de allerlaatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis moeten leiden tot het zo gewenste kampioenschap. De dames zorgden op die manier voor de ultieme motivatie om de laatste wedstrijd tegen Olsredlem 3 nog een keer vol gas te geven.

In de eerste twee sets van de wedstrijd was er sprake van een duidelijk krachtsverschil. Het jonge team uit Melderslo kwam er niet aan te pas en grossierde in servicefouten. Aan de zijde van ActiveRooy daarentegen waren de speelsters gefocust en maakten weinig fouten. De cijfers 25-10 en 25-12 spraken boekdelen. Er was kortom geen vuiltje aan de lucht, en het feest kon al snel gaan losbarsten. De bloemen werden al bijna uit het water gevist.

Maar sport zou sport niet zijn als er niet toch een omslag in de wedstrijd zou komen. De derde set kende uit het niets een totaal ander verloop. De eerste servicebeurt van Olsredlem bracht in no-time een 0-5 stand op de teller. Coach Marike besloot al snel tot een time-out om het team van deze eerste schrik te laten bekomen. Het had helaas niet direct effect en pas na een achterstand van 0-7 leken de Venraysen zich enigszins te herpakken. Het spel vertoonde daarna een evenwichtiger verloop. Duidelijk werd wel dat de gasten enorm aan zelfvertrouwen hadden gewonnen, terwijl dit aan de zijde van ActiveRooy beduidend andersom het geval was. Na een fase met teveel persoonlijke fouten, mogelijk als gevolg van opkomende zenuwen, kwam ActiveRooy opnieuw wat beter in de wedstrijd. Richting einde van de set kropen ze steeds dichterbij het puntenaantal van de tegenstander. Helaas bleek de eerste servicebeurt van Olsredlem uiteindelijk het verschil in deze set te maken die met 22-25 naar de gasten ging.

En dan? De vierde set zou cruciaal zijn om op eigen kracht kampioen te worden. No pressure!
Opnieuw kende deze set een zenuwslopend verloop waarbij de overmacht van de eerste twee sets niet meer getoond kon worden. Olsredlem had zich mentaal op weten te trekken aan het goede resultaat in de derde set en was van plan om met meer punten uit Venray te vertrekken. Alle hens aan dek dus.
Wat volgde was een uiterst spannende set waarbij uitstekend aanvallend en verdedigend spel werd afgewisseld met slordige fouten. Richting einde van de set verviel het team van Olsredlem in hun oude euvel, namelijk fout serveren. Als de verschillen klein zijn, worden dit soort fouten uiteindelijk fataal. Maar niemand in Venray die daarom maalt. Na het bevrijdende laatste punt sloot ActiveRooy het seizoen met 25-21 winnend af en konden zich opmaken voor het slotfeest. Na de eerste huldiging in de Wetteling werd dit feest later op de avond bij sponsor Tof uitgebreid gevierd.

Kampioensteam dames 1 met aan de tafel ereleden Martin Henriks en Piet Hoex